Verstoorde arbeidsrelatie en uitkering billijke vergoeding

Gedurende het dienstverband kan zich iets voorvallen waardoor een arbeidsrelatie verstoord raakt. Vaak is dit van korte duur en lost een goed gesprek – soms in het bijzijn van een mediator – het geschil tussen de werkgever en werknemer op. Helaas lukt dat niet altijd. De arbeidsrelatie raakt steeds verder verstoord waardoor uiteindelijk verder samenwerken niet langer mogelijk blijkt.

Continue reading

Loon in Bitcoins?

Tegenwoordig ontkomt niemand er nog aan… Een willekeurige krant wordt opengeslagen en er is wel iets vermeld over bitcoins of andere cryptomunten. De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat tot voor kort bitcoins mij nog weinig konden interesseren.

Continue reading

Wijziging RVU (regeling vervroegd uittreden) in een notendop

Heeft u of bent u een werknemer uit de geboortejaren 1955 tot en met 1961? Dan bestaat de mogelijkheid om in samenspraak (wederzijdse goedkeuring) te komen tot een vervroegd uittreden zónder dat hierover een boete verschuldigd is. Op 12 januari 2021 behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’.

Continue reading

Voor kwalificatie arbeidsovereenkomst partijbedoeling niet langer van belang!

Hoge Raad 6 november 2020:
voor kwalificatie arbeidsovereenkomst partijbedoeling niet langer van belang!

De kwalificatie van de rechtsverhouding waaruit arbeid wordt verricht, is van groot belang. De kwalificatie bepaalt immers, onder andere, of de arbeidskracht in kwestie wel of niet onder een cao valt en heeft grote fiscale gevolgen. De opdrachtgever is immers, anders dan een werkgever, niet gehouden tot afdracht van de werkgeversheffingen.

Continue reading