Skip to content

Smartengeld

Smartengeld is een vorm van schadevergoeding. Als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel kan een vordering tot smartengeld worden toegewezen. Smartengeld wordt enkel toegekend voor geleden immateriële schade: schade die niet direct is uit te drukken in een concreet bedrag. Voorbeelden hiervan zijn een verminderde levensvreugde of verdriet. Het inschakelen van medische hulp en een erkenning van een in de psychiatrie erkend ziektebeeld zijn vereisten voor het onderbouwen van een vordering tot smartengeld. Houdt er rekening mee dat een vordering tot smartengeld in Nederland in de regel niet leidt tot uitzonderlijke hoge geldbedragen, de laatste jaren is hier echter een verandering in gekomen.

U kunt een immateriële schadevergoeding krijgen voor onder andere pijn en ongemak door een ongeval, littekens, lichamelijke beperkingen, psychische klanten en gevoelens van verdriet en eenzaamheid. Daarnaast kunt u een vordering tot shockschade (psychische schade als gevolg van een traumatische gebeurtenis) en/of affectieschade indienen.

Een vordering tot smartengeld is een complexe. Om die reden is het inschakelen van een advocaat verstandig. Wij kunnen u rustig en op een eenvoudige wijze toelichting geven met welke factoren u rekening moet houden. Mocht u nog verdere vragen hebben of aftasten wat de mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie, neem dan nu kosteloos contact op met Chris Harmsen op 06 15 19 51 60 of MulderVanGeel op 0546 575 988.

Wilt u advies over letselschade

Neem contact op met onze letselschade specialist

Stuur ons uw gegevens en onze letselschade specialist neemt vrijblijvend contact met u op.