Skip to content

Letselschade

“Letsel kan zeer ingrijpende gevolgen hebben. Zelfs als het in eerste instantie allemaal wel lijkt mee te vallen.”

Verkeersongeval
 

Verkeersongeval

Ongelukken in en om het huis

Ongelukken in en om het huis

Medische fout
 

Medische fout

Bedrijfsongeval
 

Bedrijfsongeval

Gebrek aan een weg
 

Gebrek aan een weg

Diergedrag
 

Diergedrag

Bent u het slachtoffer van een situatie waarbij u letsel hebt opgelopen, of bent u juist aansprakelijk gesteld? Dan komen wij op voor uw rechten en behartigen wij uw belangen! U kunt zowel fysieke klachten als mentale of geestelijke klachten aan het voorval overhouden. Enerzijds maakt u kosten, en anderzijds leidt u inkomensverlies. Ook kunt u ons inschakelen voor het doen van een second opinion.

Wanneer is sprake van letselschade?

Letselschadezaken zijn er in alle soorten en maten, zo kan worden gedacht aan:

  • Een botsing tussen twee fietsen met als gevolg een gekneusde pols;
  • Een kettingbotsing met lichamelijk letsel tot gevolg;
  • Het opereren van de verkeerde heup waardoor u niet in staat bent om te werken.

Schade

De gevolgen van schade worden onderverdeeld in materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade die concreet in geld is uit te drukken. Bijvoorbeeld beschadiging van eigendom of misgelopen inkomen. Immateriële schade is moeilijker in concrete geldbedragen uit te drukken en zal bestaan uit bijvoorbeeld het verlies van levensvreugde na een ongeval. Een vordering tot smartengeld behoort tot de immateriële schade en zal het leed van het slachtoffer verzachten. Klik hier voor soorten letsel.

Soorten aansprakelijkheid

Veelvoorkomende gevallen waarbij een andere partij aansprakelijk kan zijn:

U kunt de andere partij aansprakelijk stellen middels een brief. Deze brief moet voorzien zijn van alle relevante informatie. Het is begrijpelijk dat u de zaak niet in zijn geheel kunt overzien, daarom is het wenselijk u te laten bijstaan door een ervaren advocaat.

Schadevergoeding

Geleden schade kan bestaan uit inkomstenderving; eigen risico van de zorgverzekering; het inschakelen van huishoudelijke hulp en smartengeld. Een letselschadezaak is vaak een ingewikkelde en langdurige procedure.

Wij kunnen u helpen door:

  1. De verantwoordelijk te houden partij aansprakelijk te stellen,
  2. Met u de schade in kaart brengen, en
  3. Namens u de schade te vorderen.

Voor meer informatie over onze werkwijze klikt u hier.

Kosten

Mocht u schade lijden, dan kunnen wij de redelijke kosten voor de rechtsbijstand op de aansprakelijke verzekeraar verhalen. Indien er geen verzekeraar aanwezig is, dan spreken wij de wederpartij namens u aan.

Wij zullen de gemaakt kosten voor zover mogelijk verhalen op de andere partij(en). Klik hier voor meer informatie over de kosten.

Advocaat

Tijdens een letselschadeprocedure kunt u zich laten bijstaan door een belangenbehartiger of een advocaat. Een advocaat verdient de voorkeur, omdat hij in ieder geval een juridische opleiding heeft gehad. Daarnaast kan hij voor u procederen voor de rechtbank. Dit is soms nodig, mocht u u gelijk willen halen. Doordat u een advocaat inschakelt, kan de wederpartij inschatten dat u serieus in de zaak staat en bereid bent een eventuele procedure te starten. Dit kan voor de wederpartij afschrikkend werken. Bij MulderVanGeel bent u hiervoor aan het juiste adres.

Zoals u van ons gewend bent, werken wij in het geval van een letselschadezaak met praktisch toepasbare en vooral ook heldere adviezen waarmee u verder kunt.

Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen, neem dan nu kosteloos contact op met Chris Harmsen op 06 15 19 51 60 of MulderVanGeel op 0546 575 988.

Onze Specialist(en) Letselschade

Chris-Harmsen

mr. C. Harmsen

Advocaat (partner)
Julian Abma

mr. J. Abma

Juridisch medewerker

Chris is met zijn jarenlange ervaring een doorgewinterd advocaat en gedegen adviseur op het gebied van letselschade en het verzekeringsrecht. Ten behoeve van zijn werkzaamheden is hij aangesloten bij de Specialisatievereniging voor Letselschadeadvocaten (LSA) alsmede de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP).

LSA-logo
ASP logo

Recente publicatie

Letselschade door huurgebreken

Stel, u loopt als huurder letselschade op door een gebrek aan het wooncomplex. Welke juridische mogelijkheden zijn er om de verhuurder hiervoor aansprakelijk te stellen? Het Burgerlijk Wetboek (hierna: “BW”) biedt een aantal mogelijkheden. Wij vertellen u er graag meer over.

Wilt u advies over letselschade

Neem contact op met onze letselschade specialist

Stuur ons uw gegevens en onze letselschade specialist neemt vrijblijvend contact met u op.