Skip to content

Ongelukken in en om het huis

Ongevallen in en rondom het huis vinden plaats in allerlei soorten en maten. Zo kan zich een keukenongeluk of een tuinongeval voordoen. Doordat het een soort vergaarbak is van verschillende soorten en oorzaken van letsel, valt men terug op het criterium van de ‘onrechtmatige daad’ (artikel 6:162 Burgerlijk Wetboek). Een onrechtmatige daad vindt plaats bij een fout of het creëren van een gevaarlijke situatie door een ander. Hiervoor is tevens vereist dat er een ongeval plaatsvindt en dat u daadwerkelijk schade lijdt.

Vordering

Voor een vergoeding op basis van een onrechtmatige daad moet de veroorzaker aan een aantal criteria voldoen. Zo moet deze onvoldoende oplettend en onvoorzichtig hebben gehandeld. Vervolgens wordt gekeken naar de grootheid van de kans – doordat de veroorzaker niet oplettend en voorzichtig heeft gehandeld – van het ontstaan van het ongeval. De mate van ernst voor de gevolgen worden afgewogen en er wordt gekeken naar de eventueel genomen veiligheidsmaatregelen door de veroorzaker. Mocht de veroorzaker in allerlei vereisten tekortschieten, dan zal een vordering op basis van de onrechtmatige daad worden toegewezen.

Bij ongelukken in en om het huis is vaak sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Mocht er niemand aansprakelijk zijn, dan is er geen recht op een vergoeding. Laat u dit niet onthouden van het zoeken van contact, graag zoeken we dit met u uit.

Wij behartigen uw belangen van A tot Z. Letselschadeprocedures zijn lange en complexe procedures, hierdoor is het prettig om één aanspreekpunt te houden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan nu kosteloos contact op met Chris Harmsen op 06 15 19 51 60 of MulderVanGeel op 0546 575 988.

Wilt u advies over letselschade

Neem contact op met onze letselschade specialist

Stuur ons uw gegevens en onze letselschade specialist neemt vrijblijvend contact met u op.