Skip to content

Kosten

Hieronder vindt u een overzicht van de kostenvergoeding.

De letselschadeprocedure is een ingewikkelde procedure waarbij het handig is dat u een advocaat inschakelt. De kosten die voortkomen uit de procedure verhalen wij op de aansprakelijke verzekering.

Verzekering

In Nederland is een autoverzekering verplicht. Mocht u schade lijden, dan kunnen wij de redelijke kosten voor de rechtsbijstand op de aansprakelijke verzekeraar verhalen. De verzekeraar hanteert een ‘dubbele redelijkheidstoets’: is het redelijk dat het slachtoffer juridische bijstand inschakelt en zijn de ingediende kosten redelijk? Het oordeel is daarbij aan de rechter. Wij zullen u en uw situatie met uiterste zorgvuldigheid behandelen, en in alle redelijkheid het verzoek bij de verzekeraar neerleggen.

Buiten de verplichte autoverzekering om zijn inwoners van Nederland vrij om zich wel of niet te laten verzekeren. Mocht er geen aan te spreken verzekering zijn, dan zullen wij indien nodig uw gemaakte kosten verhalen op de andere partij.

Buitengerechtelijke rechtshulp

Wij zullen in redelijkheid een procedure voor de rechtbank proberen te voorkomen. Het kan echter zo zijn dat u wilt procederen of dat de andere partij of verzekeraar niet tot een overeenkomst wil komen. In dat geval staan wij u bij in een procedure voor de rechtbank. Zo een procedure kan kosten met zich meebrengen. Wij lichten u tijdig in over eventuele risico’s en handelen transparant.

Rechtsbijstandverzekering

Apart van een mogelijk afgesloten rechtsbijstandverzekering kan juist een advocaat kosteloos voor u aan de slag! Doordat wij de kosten kunnen verhalen, blijft voor u de procedure zonder kosten. Een advocaat verdient de voorkeur, omdat hij in ieder geval een juridische opleiding heeft gehad. Daarnaast kan hij voor u procederen voor de rechtbank. Dit is soms nodig, mocht u u gelijk willen halen. Doordat u een advocaat inschakelt, kan de wederpartij inschatten dat u serieus in de zaak staat en bereid bent een eventuele procedure te starten. Dit kan voor de wederpartij afschrikkend werken. Door middel van het inschakelen van een advocaat kunt u het onderste uit de kan halen. Mocht u nog verdere vragen hebben of aftasten wat de mogelijkheden zijn in uw specifieke situatie, neem dan nu kosteloos contact op met Chris Harmsen op 06 15 19 51 60 of MulderVanGeel op 0546 575 988.

Wilt u advies over letselschade

Neem contact op met onze letselschade specialist

Stuur ons uw gegevens en onze letselschade specialist neemt vrijblijvend contact met u op.