Skip to content

Publicaties

Rechtsgebieden
Per 1 januari 2020 wordt de duur van de partneralimentatie verkort: van twaalf jaar naar vijf jaar. Gaat u scheiden? Dan maakt het voor de duur van de alimentatie uit of u dat nog in 2019 doet of daarna.
Bij een echtscheiding bent u wettelijk verplicht om afspraken te maken over uw kinderen. De kinderalimentatie behoort tot één van deze afspraken. Het doel van kinderalimentatie is ervoor zorgen dat er voor het kind zo weinig mogelijk verandert.
Op 31 maart 2020 is bekend geworden dat de coronamaatregelen worden verlengd t/m 28 april. Het zijn voor ons allen, of u nu ondernemer bent of werknemer bizarre tijden. Naast de verlenging heeft de regering gisterenmiddag ook de regeling ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ gepubliceerd.
Als werkgever weet u hoogstwaarschijnlijk wel dat u niet onbeperkt arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd met uw werknemers kunt sluiten. Op enig moment ontstaat er dan vanzelf een vast contract.
Een geregistreerd partnerschap is vrijwel gelijk aan een huwelijk. Er ontstaat, net als bij een huwelijk, een gemeenschappelijk vermogen indien er niets geregeld wordt. U kunt partnerschapsvoorwaarden laten opmaken...
De Hoge Raad heeft op 7 februari 2020 geoordeeld dat een werkgever de arbeidsovereenkomst met een beroep op ‘bedrog’ met terugwerkende kracht kan vernietigen, indien...
Tijdens of voorafgaand aan een incassotraject is het mogelijk om conservatoir beslag te leggen op de goederen van uw schuldenaar. U kunt bijvoorbeeld beslag leggen op zijn woning, zijn bankrekeningen of zijn loon.
Regelmatig krijgen wij vragen binnen van verhuurders en huurders. De meest gestelde vragen (en bijbehorende antwoorden) hebben wij voor uw gemak op een rij gezet.
Niet elke echtscheidingsprocedure verloopt op dezelfde manier. U bepaalt in hoge mate zelf hoe de procedure verloopt. Ook heeft u invloed op de duur van de procedure.
Bent u ondernemer en gaat u scheiden? Maakt u zich zorgen over de toekomst van uw onderneming? Heeft u vragen over de waardering van de onderneming? Vreest u dat u een te hoge alimentatie moet betalen?