Skip to content

Publicaties

Rechtsgebieden
Per 1 oktober 2020 is mr. Chris Harmsen (34) als advocaat en partner toegetreden tot MulderVanGeel advocaten en bedrijfsadviseurs in Almelo. Chris heeft inmiddels 10 jaar ervaring met letselschadezaken
Als werkgever weet u hoogstwaarschijnlijk wel dat u niet onbeperkt arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd met uw werknemers kunt sluiten. Op enig moment ontstaat er dan vanzelf een vast contract.
Tijdens of voorafgaand aan een incassotraject is het mogelijk om conservatoir beslag te leggen op de goederen van uw schuldenaar. U kunt bijvoorbeeld beslag leggen op zijn woning, zijn bankrekeningen of zijn loon.
Verloopt uw huwelijk niet goed? En zijn u en uw partner van mening dat u niet samen verder kunt? Dan moeten er een aantal belangrijke beslissingen gemaakt worden. Wat moet er bijvoorbeeld voor de kinderen geregeld worden?
Een geregistreerd partnerschap is vrijwel gelijk aan een huwelijk. Er ontstaat, net als bij een huwelijk, een gemeenschappelijk vermogen indien er niets geregeld wordt. U kunt partnerschapsvoorwaarden laten opmaken...
De Hoge Raad heeft in 2018 in de ‘Kolom beschikking’ geoordeeld dat bij een gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband de werknemer recht heeft op een transitievergoeding naar rato. De gedeeltelijke beëindiging van het dienstverband moet wel structureel en substantieel (tenminste 20%) zijn.
Het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is op 5 februari 2019 aangenomen door de Tweede Kamer en op 28 mei 2019 door de Eerste Kamer.
Op 31 maart 2020 is bekend geworden dat de coronamaatregelen worden verlengd t/m 28 april. Het zijn voor ons allen, of u nu ondernemer bent of werknemer bizarre tijden. Naast de verlenging heeft de regering gisterenmiddag ook de regeling ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ gepubliceerd.
Recentelijk heeft de Hoge Raad bepaald dat een huurder van geliberaliseerde woonruimte ook nádat de huurovereenkomst is gesloten, de hoogte van de servicekosten ter toetsing aan de rechter kan voorleggen. De rechter kan de servicekosten vervolgens lager vaststellen.
Niet elke echtscheidingsprocedure verloopt op dezelfde manier. U bepaalt in hoge mate zelf hoe de procedure verloopt. Ook heeft u invloed op de duur van de procedure.